Vaka har somnat in

En tung dag på Ekeshult.

För 12 år sedan, åkte vi till Island. Det var första sommaren vi hade tillsammans. Vi åkte inte dit för att köpa häst. Men vad hade vi gjort när vi kom hem? Köpt häst… till och med två.

På hösten kom Vaka och Brana till Sverige. Vaka frá Hoftúnum blev vårt första “egna” avelssto och starten på vår lilla avel. En riktig töltmaskin med en fantastiskt lynne. Hon har gett oss sex fina avkommor; Viðar, Hjalti, Oðinn, Eiða, Askur och Þokkadis. De två äldsta har vi haft glädjen att se på tävlingsbanorna.

Senaste tiden har Vakas gamla benskada orsakat mer och mer smärta. De pigga och glada ögonen förvandlades till trötta och uppgivna. Då tog vi, med stor sorg och en klump i magen, det beslut de flesta djurägare fasar för.

Idag, den 8e maj 2014, har Vaka fått somna ifrån sina smärtor.

Sov gott, underbara, underbara häst!

 

Kommentera


Namn*

Mail (publiceras ej)*

Hemsida

Skriv din kommentar*

Skicka

© Copyright Stall Hemmesta & Ekeshult islandshästar - Designed by Pexeto