2014…

…undrar vart det tog vägen, 2014. Idag när jag satte mig framför datorn tänkte jag att det nog skulle vara hög tid att uppdatera hemsidan; “undrar när jag gjorde det sist”. Jo, i juli… i JULI. Ja, är det så längesedan att man glömt användarnamn och lösenord, så har det nog gått några månader.

2014 var ett ganska bra år ändå. På Ekeshult har bl a Leista blivit ridhäst, Birna blivit tävlingshäst och Mýslas utbildning är på god väg. Vaka har lämnat oss, Sól, Eida och Paufi är sålda och Sproti från Onslunda har flyttat till Ekeshult. Vi har gjort en liten ridbana, renoverat en stallgavel och målat resterande stallväggar.

Leista går bra på ridbanan, men framför allt älskar hon att springa i skogen. Än så länge har hon inte så mycket ork, men hon tar i allt vad hon kan tills orken tryter, då skrittar hon gärna en stund, för att ladda om och sätta fart igen. Birna och jag tävlade på höst- och vintercupen, mest för att det är kul och jag, som egentligen aldrig har tävlat, blev sugen på att komma ut och testa. Jag hade egentligen inte några förväntningar, utan var glad om vi skulle ta oss runt i rätt och rena gångarter. Senaste tävlingen fick vi 4,5 i T8 och V5. Med tanke på lång fångkonvalecens och knasigt satta muskler, så är vi nöjda med det. Birna är egentligen inte riktigt tävlingstypen, men det finns mycket att förbättra och vi fortsätter nog ett tag till, för att få lite erfarenhet. Mýsla har mognat en hel del under året, från att vara väldigt lättstressad och känslig, till att vara en riktigt trevlig ridhäst. Kanske kan det bli visning i år, men det beror helt på Mýsla, vi vill inte stressa henne.

Hektor och Snarfari skuttar på i skogen som vanligt. Dótla vilar just nu.

De unghästar som står på tur i år är Katla, Skotta och Askur, senare i höst/vinter. Katla och Skotta påbörjades båda förra vintern, men har sedan fått vila. Katla har nu haft ryttare på ryggen tre gånger och tar det hela med ro, hon förstår inte riktigt vad som skulle vara konstigt med det. Det ska bli roligt att fortsätta jobba med henne, hon visar riktigt trevliga gångarter vid markträning och longering.

Förutom hästarna pågår givetvis allehanda projekt på gården, med skötsel, renovering osv, och kommer så även göra under 2015.

God fortsättning önskar vi på Ekeshult!

/Emma

Kommentera


Namn*

Mail (publiceras ej)*

Hemsida

Skriv din kommentar*

Skicka

© Copyright Stall Hemmesta & Ekeshult islandshästar - Designed by Pexeto