Om oss


Stall Hemmesta har sedan 70-talet drivits av Ingrid och Lennart Olsson. Lennart avled hastigt hösten 2016 och lämnade oss i stor sorg och saknad. Men vi är också tacksamma för allt han gjort för oss och våra djur. Han var under många år en sann eldsjäl under islandshästarnas etablering i Sverige.

2012 tog dottern Susanna över gården i Hemmestorp. Här bedrivs uppfödning av islandshästar. På gården finns också ett fullblod, ett fullblod/halvblod, två shettisar, kor, hönor och katterna Othilia, Pip, Alice och rottisen Stock. Här finns en ovalbana och en belyst ridbana med longervolt. Runt gården finns vacker natur och underbara ridvägar på alla håll.


Ekeshult islandshästar kom till under 2011 och drivs av Emma och Andreas Olsson (son till Ingrid och Lennart). De hade båda tidigare sina hästar på Stall Hemmesta och hjälpte till att driva gården tillsammans med resten av familjen Olsson. Hösten 2010 köpte Emma och Andreas en egen liten gård utanför Fränninge, mellan Sjöbo och Hörby. Denna gård har fått namnet Ekeshult. Gården ligger intill stora skogsområdet Starrarps ora så här finns oändligt med bra ridvägar. Vi har också en longervolt och en liten belyst ridbana. Här bor några av islandshästarna, de dansk/svenska gårdshundarna Nisse och Bim,  huskatten Linus och Highland Cattletjurarna Ture och Göte.

© Copyright Stall Hemmesta & Ekeshult islandshästar - Designed by Pexeto